hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

TEÁOR: téves riasztás, mi az igazság?

  • hvg.hu

A TEÁOR-kódok átsorolásakor egyelőre marad a december 31-ei határidő. Amelyik cég nem sorol át az év végéig, megteheti ezt a 2009-ben benyújtandó társasági adó (tao) bevallásában. Erre csak akkor van lehetősége, ha elfogadják az új szabályozást. Tévesen közöltük az Adófórum Világgazdaságból szemlézett értesülését, miszerint november elsejével törlik a céget, ha nem sorolja át tevékenységét az új TEÁOR-kódok alá.



A félreértést az Adófórum portálon "Mégis lépnünk kell TEÁOR-ügyben, a végső határidő: november 1." címmel megjelent következő mondata okozhatta: "Az igazságügyi tárca tervei szerint 2009-től a TEÁOR-számok nyilvántartása az adóhatóság és a KSH feladata lesz, így azokat kiiktatják a cégnyilvántartási rendszerből. A kódokat azonban ezelőtt kötelezően át kell sorolnia minden vállalkozásnak, különben őket is törölhetik a cégjegyzékből." Az Adófórum a Világgazdaság értesülésére hivatkozott, a cikket több gazdasági portál - köztük a hvg.hu is átvette, tévesen.

A fenti mondat ugyanis csak féligazságot tartalmaz. A folytatást olvassa el itt!
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 October
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Együttműködő partnereink