Legfrissebb cikkek

Adózási határidők december 11. és 17. között Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Adózási határidők december 4. és 10 . között Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Nyugdíj vs. nyugdíjszerű ellátások: keresetkorlát túllépése miatt kinél, mikor, meddig szünetel az ellátás? Cikk

Közeledve az év végéhez több esetben teszik fel azt a kérdést, hogy a nyugdíj, nyugdíjszerű ellátások mellett eddig szerzett keresőtevékenységből származó keresetek alapján szüneteltetésre kerül-e a nyugellátás vagy sem. A kérdések alapján egyértelműnek látszik, hogy nagyon sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel sem, hogy nyugdíjban részesülnek-e vagy csupán nyugdíjszerű ellátásban.

Táppénz munkaviszony melletti átalányadózónál Cikk

2023-tól munkaviszony melletti átalányadózó egyéni vállalkozó, alkalmazottja van, 80 százalékos költséghányaddal dolgozik. Szeptember óta táppénzen van, várhatóan 2024. július-augusztusig folyamatosan. A 2023. évi bevétele várhatóan 8 millió forint körül lesz, ennek jövedelemtartalma a minimálbér alatt lesz. Jelenleg táppénzt a minimálbér alapján kap. Ha lesz a vállalkozásnak tényleges jövedelme, mi lesz a tényleges táppénzalap? Lehet, hogy kevesebb lesz a táppénzalap a minimálbérnél? Olvasónk kérdéseire dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő jogász válaszolt.

Céges ügyvezetői életbiztosítás Cikk

Cég által kötött ügyvezetői életbiztosítás adózásáról és könyveléséről érdeklődött olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Csaknem 700 tétel lesz a BÁV decemberi aukcióján Cikk

Mintegy 700 tételt bocsát árverésre a BÁV kétnapos művészeti aukcióján, amelyet december 5-én és 6-án rendeznek Budapesten, a MOM Kulturális Központban.

Fehér kártyás adózása Cikk

Adott egy fehér kártyával rendelkező, 2023 januárjától Magyarországon élő orosz állampolgár. Moldovában van egy egyéni vállalkozása. Jövedelme egy USA-ban regisztrált cégtől van, megbízási szerződés alapján USD-ben. Hogyan alakul az adózása, járulék és szja tekintetében? Olvasói kérdésre Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap indult Cikk

Elindult az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap, a www.nutrivigilancia.hu oldalra érkező bejelentéseket szakemberek elemzik, annak érdekében, hogy azonosítani tudják a közegészségügyi szempontból is jelentős jelzéseket – tájékoztatta a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (MÉKISZ) az MTI-t.

Hamis ruhákat és zárjegy nélküli cigarettákat találtak két bolgár autósnál Cikk

A pénzügyőrök 700 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát és 107 hamis ruhát találtak két bolgár autósnál az M7-es autópálya lepsényi pihenőhelyén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

A szerencsés vevő autót nyerhet Cikk

Új autót sorsolna ki regisztrált vevőinek egy kereskedő cég. Milyen feltételeket kell teljesítenie? Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Vasárnapi pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

13. havi munkabér egyes munkavállalóknak

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

2023 December
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31