dr. Bartha László adójogi szakjogász

Dr. Bartha László diplomáit a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy szakán és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte.  Adótanácsadói és adójogi szakjogászi végzettséggel rendelkezik.

Pályafutását a PricewaterhouseCoopers munkatársaként kezdte, ahol társaságok adózásával, átalakulások adókezelésével, adóeljárási kérdésekkel és nemzetközi adózással foglalkozott.

Jelenleg egy nemzetközi cégcsoport adózásért felelős középvezetője, ahol teljeskörűen foglalkozik vállalkozások adózásával, beleértve a számviteli, társasági adójogi, általános forgalmi adózási kérdéseket.

 

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Válaszra vár

0 komment

Szállásszolgáltatás továbbszámlázása

Áfa

Rendezvényszervezéssel foglalkozó cégünktől megrendelték egy rendezvény megszervezését, valamint külön szerződésben ugyanaz a megrendelő ugyanarra a rendezvényre rendelt szállásközvetítést is. »

Válaszra vár

0 komment

Magánszemélytől vásárolt teherautó eladása (áfás adózó)

Áfa

Áfakörös kft. korábbi években magánszemélytől vásárolt tehergépkocsit el kívánja adni. Áfás számlát kell kiadnia, még akkor is, ha nem élhetett áfalevonással? (Mivel magánszemélytől vásárolta.) »

Válaszra vár

0 komment

Átalányadózó egyéni vállalkozás, újság értékesítése

Áfa

Alanyi áfamentes, átalányadózó egyéni vállalkozó a Lapker Zrt.-vel kötött bizományosi értékesítés szerint újságértékesítést végez. »

Válaszra vár

0 komment

Válaszra vár

0 komment

Fordított adózás – hatósági engedély

Áfa

Tisztelt Szakértő! Adott egy épület átalakítási munka, melyről a megrendelő és a kivitelező cég szerződést kötöttek. »

Válaszra vár

0 komment

Közösségi adószám kérdése

Áfa

Tisztelt Szakértő! Magyarországon bejegyzett, áfafizetésre kötelezett, Szlovákiában semmilyen telephellyel nem rendelkező magyar cég Szlovákiában nyilvántartott szervezettől árut szerez be. »

Válaszra vár

0 komment

Ingatlan áfája levonható-e

Áfa

Tisztelt Válaszadó! Cég új üzlethelyiséget vásárol egy most épülő társasházban. Áfás számlát állítanak ki neki, nincs bejelentkezve az ingatlan áfára, ebben az esetben az áfa levonató-e? »

Válaszra vár

0 komment

Bértartás, áfa

Áfa

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném a segítségüket. Kezdő egyéni vállalkozó lovak bértartásával szeretne foglalkozni bérelt lovardában (a bérleti díjról áfás számlát kap). »

Válaszra vár

0 komment

Adómentes borászati termék áfájának levonhatósága

Áfa

Tisztelt Szakértő! Társaságunk az üzleti partnereinek borászati terméket szeretne ajándékozni, 1-2 palack/fő mennyiségben. 2023. november 16. »

Megválaszolva

0 komment

Egyenes áfa–fordított áfa, generálkivitelező–alvállalkozó

Áfa

Társaságunk építésiengedély-köteles munkát (szennyvízelvezető árok) végez 1-es adószámú, alanyi adómentes önkormányzatnak (közbeszerzés keretében). »

Megválaszolva

0 komment

Tanácsadó szakpszichológus adózása

Áfa

Tisztelt Szakértő! Tanácsadó szakpszichológus vagyok, munkám során 869007 Mentál-egészségügyi ellátásról állítok ki számlát klienseimnek. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan ingyenes használata utáni áfa

Áfa

Tisztelt Adózóna! Társaságunk a tulajdonában lévő ingatlant ingyenes használatra átadja egy önkormányzati tulajdonú, valamint egy másik, állami tulajdonú egészségügyi intézménynek. »

Megválaszolva

0 komment

Kiszállított girosz áfája

Áfa

Tisztelt Adózóna! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Foodpanda által kiszállított girosz áfabesorolása lehet 18%, mert igen nagy a liszttartalma? Azt olvastam, hogy a pizza 18%-os. Köszönöm szépen. »

Megválaszolva

0 komment

Lakóingatlan-értékesítés áfája

Áfa

Tisztelt Adózóna! Kft. társasházak kivitelezésével és értékesítésével foglalkozik, az építést teljes mértékben alvállalkozó végzi. »

Megválaszolva

0 komment

Praxisjog értékesítése

Áfa

Kérdés: Egy egyéni vállalkozó fogorvos értékesíti a praxisjogát. A praxisjogot 2006. január 1-jén eredeti jogosultként, térítésmentesen kapta az önkormányzattól. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Vasárnapi pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

13. havi munkabér egyes munkavállalóknak

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd