hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az Adózóna moderálási alapelvei

  • adozona.hu

Az adozona.hu kiadója és szerkesztősége tiszteletben tartja a gondolat és a szólás szabadságát. Ennek szellemében az adozona.hu oldalon megjelenő írások többségénél engedélyezzük a kommentek írását mindenkinek, aki tiszteletben tartja e szabályzat előírásait.

Az adozona.hu közösségi felületeinek minden résztvevőjétől – az adatvédelmi szabályok betartása mellett – elvárjuk az alábbiak betartását:

1. Üdvözöljük a vitát és az eltérő vélemények kifejtését, de a személyes támadásokat (a HVG Kiadó Zrt., az adozona.hu, azok munkatársai, szerzői, egyéb közreműködői vagy a más felhasználók ellen), a trollkodást, rágalmazást és a gyalázkodást nem toleráljuk.

2. Eltávolítunk minden olyan tartalmat, melyet gyűlöletkeltőnek vagy fenyegetőnek találunk. Kérjük, tartsák tiszteletben mások nézeteit és meggyőződését, és hozzászóláskor vegyék figyelembe azok másokra gyakorolt hatását.

3. Fenntartjuk a jogot, hogy megszakítsuk és/vagy töröljük azokat a beszélgetéseket, amelyek sértegetésbe torkollnak, illetve teljesen eltérnek az adott cikk tartalmától, témájától.

4. Nem toleráljuk a rasszizmust, a szexizmust, a homofóbiát, a gyűlöletbeszéd semmilyen formáját, illetve az ilyennek értelmezhető hozzászólásokat.

5. Eltávolítunk minden olyan tartalmat, amely jogsértő vagy jogi szempontból megkérdőjelezhető, beleértve a rágalmazó, becsületsértő bejegyzéseket vagy a szerzői és egyéb jogokat sértő tartalmakat.

6. Eltávolítjuk a jelen alapelvekben meghatározott tilalmakba ütköző hozzászólásokat. Nincs lehetőségünk egyes hozzászólások részleteinek eltávolítására, ha valamely hozzászólásnak valamely része ütközik a jelen alapelvekben meghatározott tilalmakba, a teljes hozzászólást töröljük.

A kommentekben tehát tilos:
▪ gyűlöletkeltő, hátrányosan megkülönböztető megjegyzéseket tenni bárki bármely megkülönböztethető személyiségjegyére, különösen nemére, szexuális irányultságára, vallási vagy politikai meggyőződésére, etnikai vagy nemzetiségi hovatartozására;
▪ bárkinek a személyes adataira, különösen az egészségügyi adataira vonatkozó információt az érintett hozzájárulása nélkül megosztani;
▪ bárki jó hírnevét és becsületét megsérteni;
▪ személyeskedni, másokat bármilyen módon zaklatni;
▪ termékeket, szolgáltatásokat reklámozni;
▪ erőszakos vagy pornográf tartalmakat megosztani;
▪ törvénysértésre, erőszakra buzdítani;
▪ szerzői jogvédelem alatt álló tartalmakat, különösen képeket, videókat, grafikákat, irodalmi műveket feltölteni;
▪ az adozona.hu, illetve moderátorai nevével, logójával, avatárjával visszaélni, azok felhasználásával másokat megtéveszteni;
▪ az adozona.hu munkatársait, szerzőit fenyegetni, zaklatni;
▪ trágár vagy obszcén kifejezéseket, sértő szavakat, másokban megbotránkozást, félelmet keltő kifejezéseket használni;
▪ a HVG Kiadó Zrt., az adozona.hu, azok munkatársai és szerzői mások általi megítélésének negatív irányba történő befolyásolására alkalmas tartalmat elhelyezni;
▪ olyan tartalmat közzétenni vagy olyan tartalomra hivatkozni, amely az adozona.hu vagy a HVG Kiadó Zrt. jó hírnevét, üzleti érdekeit sértheti vagy veszélyeztetheti, általános megítélését vagy termékeinek, szolgáltatásainak megítélését negatív irányba befolyásolhatja;
▪ szándékosan félrevezetni a többi felhasználót vagy azokat, akik kérdésükre választ várnak bármely témakörben.

Kérjük, hogy mellőzzék:
▪ a kamuprofilok létrehozását, valamint azok használatával visszaélve mások kommentjei láthatóságának bármilyen befolyásolását;
▪ a kommentfalak ismétlődő tartalmakkal való elárasztását;
▪ a beszélgetések szándékos és folytatólagos kisiklatását, eltérítését a cikk témájáról.

7. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a fenti szabályok megsértőit figyelmeztessük a fentiekre, és ismétlődés esetén átmenetileg vagy véglegesen felületeinken kizárjuk a hozzászólás lehetőségéből.

8. Fenntartjuk annak jogát is, hogy a korábban kitiltott felhasználókat újonnan regisztrált profillal se engedjük hozzászólni a felületeinken.

9. A platform a miénk, de a beszélgetés mindenkié, ezért elvárjuk a résztvevőktől, hogy segítsenek a fenti szabályok betartásában és betartatásában. Kérjük, juttassák el hozzánk észrevételeiket, kérdéseiket, jelezzék, ha a fenti elvek megsértésével találkoznak.


Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Temetési segély összege

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Csoportos hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozó által nyújtott adomány

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 May
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink