VálaszAdó Szaklapok

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Megjelent a novemberi VálaszAdó Cikk

Sokasodhatnak az adózók, de az adóhatóság feladatai is, ha az Országgyűlés elfogadja az október 31-én benyújtott T/5893-as számú őszi adócsomagot.

Megjelent az októberi VálaszAdó Cikk

Mintha nem is lett volna nyár: a máskor szabadságokkal túlterhelt időszakban szinte ugyanolyan gyakorisággal jelentek meg a Magyar Közlönyben új vagy módosító jogszabályok, mint a jogalkotási hajrában.

Megjelent a szeptemberi VálaszAdó Cikk

Ősszel – a hírek szerint – újabb adócsomag várható, melynek részleteiről ezúttal is megtalálják majd írásainkat az adozona.hu-n. Addig is maradt még szemezgetni való a nyári adócsomagból – szeptemberi VálaszAdónkban az adóhatósági végrehajtás és néhány szja-szabály változásait ismertetjük.

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

A nyári adótörvény-módosítási csomag – azaz a légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló 2023. évi LIX. törvény – ugyan nem szabja át alapjaiban az adó- és járulékszabályokat, de több ponton tartalmaz említésre méltó változásokat.

Megjelent a júliusi VálaszAdó Cikk

Mostani VálaszAdónk nyomdába adásakor – elvben – még nem lehetett tudni, hogy az Országgyűlés megszavazza-e a 2024-es évre szóló, T/4243. számon előterjesztett adócsomagot. Ezért a törvényjavaslat alapján még feltételes módban írt cikkekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót. Nem mintha azt véltük volna, hogy elvérzik az indítvány. De a jogalkotási menetrend ezt a logikát indokolta.

Megjelent a júniusi VálaszAdó Cikk

A májusi határidőkhöz kapcsolódó teendők befejeztével sincs ok a lazításra. A vakáció előtt még számtalan újabb feladat adódhat, melyek teljesítésekor a közelmúltban módosult előírások (és a várható újabb jogszabályváltozások) okozhatnak fejtörést.

Megjelent a májusi VálaszAdó Cikk

Számviteli, munkajogi és európai uniós szinten szabályozott kérdések domináltak az Adózónán az elmúlt hónapban.

Megjelent az áprilisi VálaszAdó Cikk

Gyakori, hogy ilyenkor, tavasszal derül ki, hogy okoznak-e értelmezési gondot, illetve milyen hatással vannak az adózási és a gazdasági tevékenységekre az előző év végén elfogadott jogszabályok.

Megjelent a márciusi VálaszAdó Cikk

A minimálbér-emelkedés révén növekednek az szja-törvény által érintett juttatások és kedvezmények összeghatárai is. Cikkünkben ismertetjük a legfontosabb tudnivalókat.

Megjelent a februári VálaszAdó Cikk

Kétszeresére növelte a kormány a munkába járás címén fizetett költségtérítéssel szemben igazolás nélkül elszámolható összeget. Az iparűzési adózásban nem kis fejtörést okoz a kisvállalkozóknak a kata tavalyi jelentős, évközi átalakítása.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Vasárnapi pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

13. havi munkabér egyes munkavállalóknak

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

2023 December
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31