Áfa

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

A nap kérdése: naplófőkönyv vagy pénztárkönyv? Cikk

Alanyi adómentes átalányadózónak kötelező naplófőkönyvet és pénztárkönyvet is vezetnie, vagy választhat a kettő közül? Mi a fő különbség a naplókönyv és a pénztárkönyv között (mire szolgál a két nyilvántartás, miben különbözik)? Változik-e a nyilvántartási kötelezettség, ha áfafizetésre kötelezett a vállalkozás? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Webáruház külföldi magánszemélyek részére értékesít Cikk

Magyar kft. Magyarországon webáruházat hoz létre, kerámiatermékek értékesítése céljából. A termékeket bármely országból megrendelhetik. A termékek a magyar kft.-től független olaszországi üzemben készülnek, a magyar kft.-nek nincs Olaszországban telephelye. A magyar kft. a webáruházában megrendelt termékeket megvásárolja az olasz cégtől, majd Olaszországból közvetlenül elfuvaroztatja a vevőhöz. A magyar kft.-nek a különböző országokból származó megrendelő magánszemély vevők részére milyen áfamértékkel kell kiszámláznia az értékesítést EU-n belüli, illetve EU-n kívüli vásárlók esetén? Olvasónk kérdésére Bunna Erika adótanácsadó válaszolt.

Így módosulhat az áfatörvény és az Art. Cikk

Március végén, illetve április elején több olyan törvényjavaslatot is benyújtott a kormány, melyek adózással kapcsolatos előírásokat érintenek. Írásunkban ezek közül az áfatörvény, az adózás rendjéről szóló törvény, valamint az adóigazgatási rendtartásról szóló törvény tervezett módosításait ismertetjük.

Online oktatás számlázása külföldi magánszemélynek Cikk

Hol lesz egy virtuális rendezvény, illetve távoktatás teljesítési helye? Olvasói kérdésre dr. Kelemen László adószakértő, jogász válaszolt.

A Kulcs-Soft óvatos optimizmussal várja eÁfa szoftverének piaci hatását Cikk

A Kulcs-Soft, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) technológiai konzultációjára felkért partnereként az elsők között nyújtott be sikeres áfabevallást közvetlenül saját szoftveréből, a cég óvatos optimizmussal tekint fejlesztése várható piaci hatására – közölte a társaság az MTI-vel.

Az Adózóna válaszol: tárgyi eszközök figyelési időszaka, áfakorrekció Cikk

Mit jelent a tárgyi eszközök figyelési időszaka az Áfa tv. megfogalmazásában? Melyek azok a fő szabályok, amelyeket érdemes szem előtt tartani a figyelési időszakban áfakorrekció szempontjából, és milyen speciális esetekkel találkozhatunk? Gyüre Ferenc adótanácsadót hallhatják.

Fel- vagy összeszerelendő termék értékesítése az áfában – példákkal Cikk

A nemzetközi ügyletek helyes áfarendszerbeli kezelése elengedhetetlen minden gazdálkodó számára. Egyes termékértékesítésekre különös rendelkezések vonatkoznak – a következőkben az egyik ilyen ügylettípusra, a fel- vagy összeszerelés tárgyát képező termék értékesítésére vonatkozó előírásokat tárgyaljuk.

Itt vannak a legújabb törvényjavaslatok – rengeteg jogszabály módosulhat Cikk

Húsvét előtt és után közvetlenül több mint egy tucat törvényjavaslatot nyújtott be a kormány, melyek elfogadásával számtalan jogszabály módosulhat.

Új NAV-nyomtatvány a külföldön megfizetett áfa visszaigényléséhez Cikk

Április 1-jétől már a 24ELEKAFA-nyomtatványon kell visszaigényelni a külföldön megfizetett áfát.

Webáruházas értékesítés számlázása: ezt érdemes szem előtt tartani Cikk

Ha valaki webáruházat üzemeltet, és a webshopban lehetőség van a termék vételárának online kiegyenlítésére – online bankkártyás fizetés vagy előreutalás –, akkor hogyan szabályszerű a számla kiállítása? Olvasói kérdésre dr. Bartha László adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Temetési segély összege

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Csoportos hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozó által nyújtott adomány

Szipszer Tamás

adószakértő

2024 June
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30