Kneitner Lea okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Kneitner Lea vagyok, okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő, okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő, valamint könyvvizsgáló jelölt. Angol nyelven tárgyalási szinten, német nyelven pedig anyanyelvi szinten beszélek.

Elsősorban hazai és nemzetközi nagyvállalatok összetett nemzetközi tranzakcióinak – valamennyi adónemre kiterjedő – adótanácsadásával, transzferár dokumentációk készítésével, teljes körű adóátvilágítással, adóhatósági képviselettel és adóügyi bírósági feladatok ellátásával foglalkozom.

Kneitner Lea
okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő
TILEA Tanácsadó Kft.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Turizmusfejlesztési szolgáltatás

Általános

Tisztelt Szakértő! Szakszervezeti bizottság üdülőt (garzon lakás) üzemeltet, amit önköltségi áron a szakszervezeti tagok a családtagjaikkal együtt vehetnek igénybe. »

Válaszra vár

0 komment

Gépjármű-motorcsere elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál 2020.09. aktiválásra került gépjármű 11 500 500 forint bruttó értékben, a gépjármű üzemképtelensége miatt motorcserére került sor 2024 márciusában. »

Válaszra vár

0 komment

Kamarai hozzájárulás végelszámolás alatt

Általános

Tisztelt Szakértő! A kamarai törvény által előírt évi 5000 forint kamarai hozzájárulást meg kell-e fizetnie annak a vállalkozásnak, amely 2024.01.01-től kezdte meg az egyszerűsített végelszámolást? »

Megválaszolva

0 komment

EPR-díj számviteli elszámolása

Számvitel

Tisztelt Adózóna Szakértő! Egy belföldi kft. külföldről szerez be árut becsomagolva, a csomagolásra mint első forgalomba hozó EPR-díjat fizet. »

Megválaszolva

0 komment

Irodaépületen reklámtábla elhelyezése

Általános

Tisztelt Szakértő! Társaságunk egyik irodaépületének külső falára az egyik bérlő hirdetőtáblát szeretne elhelyezni, amiért fizetni fog. »

Megválaszolva

0 komment

Illetékmentesség apport esetén

Illeték

Tisztelt Szakértő! Az anyavállalat által a leányvállalata részére történő ingatlan apportálásának esetében alkalmazható az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 26. »

Megválaszolva

0 komment

Halsütés súlyvesztéssel, számlázás kérdése

Általános

Tisztelt Szakértő! Büfés halsütésre vonatkozóan nem látunk tisztán, és felmerült aggályként, hogy nem lehet minden szabálynak megfelelni. »

Megválaszolva

0 komment

Vendéglátás

Általános

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségét: egy most nyíló, pékárut értékesítő üzlet szeretne helyben főzött kávét is értékesíteni. »

Megválaszolva

0 komment

Szállásdíj után lehet-e szervizdíjat felszámolni?

Általános

Tisztelt Szakértő! Szálloda vagyunk, az lenne a kérdésem, hogy a szállásdíj után lehet-e szervízdíjat felszámolni, számlázni? Köszönöm a választ. Üdvözlettel. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozó személygépkocsi-beszerzés elszámolása, plusz áfa

Általános

Szja-s egyéni vállalkozó NEM kizárólag üzemi célra, nyílt végű lízinggel személygépkocsit szerez be. Értékcsökkenés és kisvállalkozói kedvezmény, valamint fejlesztési tartalék elszámolható? »

Megválaszolva

0 komment

Kft. ingatlanvásárlása külföldön

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., amely lakóházak építésével foglakozik, de ez most jelenleg halott ügy nálunk, mert áll a piac. Az lenne a kérdés, hogy ha a kft. »

Megválaszolva

0 komment

Milyen árfolyamon kell kivezetni az eladott részvényt?

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk 2003-ban megvette egy zrt. részvényeinek 50 százalékát, és 2022-ben megvásárolta ugyanannak a zrt. részvényeinek a másik 50 százalékát. »

Megválaszolva

0 komment

Catering szolgáltatás áfája civil szervezet

Áfa

Tisztelt Szakértő! Egy mérnöki kamara mérnök bált szervez és ezért belépőt szed. A báli belépőt áfásan állítja ki. A báli belépő tartalmazza a vacsora és az ott fellépők díját is. »

Megválaszolva

0 komment

EPR-díj könyvelése

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Az érintett cég édesség gyártással foglalkozik, amit belföldről beszerzett kartondobozokba, csomagolóanyagokba csomagolva értékesít belföldi adóalanyok részére. »

Megválaszolva

0 komment

Neta-kötelezettség

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Cégünk külföldről pezsgőtablettákat hoz be, majd magyar címkézés után Magyarországon továbbértékesíti. »

Megválaszolva

0 komment

Italautomata-adatszolgáltatás

Adózás rendje

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában szeretném kérni állásfoglalását. Saját telephellyel rendelkező, nagykereskedelemmel foglalkozó kft. vagyunk, a telephelyünkön van egy kávéautomata. »

Megválaszolva

0 komment

MOHU – Kompenzáció számlázása, áfa-önellenőrzés

Áfa

Tisztelt Szakértő! Intézményi Ingatlanhasználóként a MOHU-val kötött szerződésünkben hivatkozott ÁSZF 6.2.2 pont alapján (https://mohu.hu/pdf/B2B_-_ASZF. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozó – befejezetlen beruházás

Szja / Ekho / Különadó

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó 2021-ben vásárolt egy épületet, melyen felújítást, átalakítást akart végezni, ezért aktiválásra még nem került sor. 2021. és 2022. »

Megválaszolva

0 komment

Közvetített szállásértékesítés turizmusfejlesztési hozzájárulása

Általános

Tisztelt Szakértő! A cég nem a tulajdonában lévő szállásokat értékesít. Magasabb áron, mit amiért megvásárolja. Kérdéseim a következők: 1. A nem saját tulajdonú szállásértékesítés áfája 5 százalékos? »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Temetési segély összege

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Csoportos hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozó által nyújtott adomány

Szipszer Tamás

adószakértő