Laczi Ferenc igazságügyi jövedéki szakértő

Szakmai pályafutása a Vám- és Pénzügyőrségnél kezdődött 1992-ben. Kezdetben a Röszkei Vámhivatalban dolgozott, majd mikor – több évtizedes szünet után – 1993. július 1-jén hatályba lépett az új jövedéki szabályozás, átkerült a jövedéki szakterületre. A jövedéki szabályozás szinte valamennyi területével foglalkozott ügyintézőként, majd előadó, később osztályvezető-helyettes lett a VP Csongrád és Békés Megyei Parancsnokságán. Egy pályázat nyerteseként került a VPOP Jövedéki Főosztályára osztályvezetői beosztásba, majd néhány évvel később a vámhatóság jövedéki kapcsolattartó szervének lett a parancsnok-helyettese.
A vámhatóság szervezetén belül összesen 16 évet töltött a jövedéki szakterületen, ahol az ügyintézéstől egészen a jogalkotásig bezárólag, szinte minden részterülettel foglalkozott. 2008-ban szolgálati nyugdíjba vonult, de a jövedéki területen a tevékenysége azóta is folyamatos. Saját vállalkozást alapított, ahol jövedéki tanácsadással és ügyintézéssel foglalkozik, igazságügyi jövedéki szakértőként is tevékenykedik, emellett tanít, oktat, előadásokat tart, időnként szakmai cikkeket ír. Csatlakozott a Magyar Vámügyi Szövetséghez, ahol a Jövedéki Tagozat vezetőjévé választották.


A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Jövedékiengedély-köteles termék láncértékesítése 2.

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Laczi Ferenc, korábbi kérdésemre adott válaszát köszönöm (https://adozona.hu/kerdesek/2023_11_9_Jovedeki_engedelykoteles_termek_l_kut). »

Megválaszolva

0 komment

Jövedékiengedély-köteles termék láncértékesítése

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem magyarországi adóilletőségű kft., amely egy német társaság termékeivel kereskedik Magyarországon. »

Megválaszolva

0 komment

Gázolaj tárolás saját felhasználásra – jövedéki adó

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Egy cég a telephelyén saját felhasználásra nagy mennyiségű jövedéki adós terméket (gázolajat) fog tárolni egy tartályban. »

Megválaszolva

0 komment

Sör, bor árusítása

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Eddig pékségként üzemelő cég bővíteni szeretné a termékpalettát. Szeretnének üveges, illetve kimért sört, bort, röviditalt is árusítani. »

Megválaszolva

0 komment

Jövedéki termék (szeszesital) értékesítése külföldre webshopból

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Szeszesitalgyártással foglalkozó vállalkozás szeretne saját webshopjából – elsősorban az EU területére, de harmadik országba is – értékesíteni, magánszemélyek részére. 2021.07. »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Vasárnapi pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

13. havi munkabér egyes munkavállalóknak

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd