hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete

  • adozona.hu

A Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete 1995-ben alakult. Megalakulásától arra törekszik, hogy az Egyesület  tagjait a lehető legjobban fel tudja készíteni szakmai (nemcsak  számviteli) feladataik ellatására, a gyorsan változó jogi környezethez való alkalmazkodásra.

Az Egyesületnek országosan 19 helyi szervezete van (18 megyei és a fővárosi), megkönnyítve tagjainak az Egyesület rendezvényein való részvételt. A taglétszám meghaladja 2500 főt. A tagok mintegy kétharmada könyvelő, a többiek könyvvizsgálók, adótanácsadók, egyéb számviteli szakemberek. Az Egyesületnek rendes és pártoló tagjai lehetnek.

Az alapszabályban megfogalmazott kötelezettségének megfelelően, a tagdíj ellenében - megalakulásától kezdődően - központi, illetve külső előadóval, évenként legalább öt alkalommal továbbképző, felkészítő előadásokat, konzultációkat tartanak mind a 19 helyi szervezetnél. Ezen túlmenően -2003-tól részt vesznek a mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzésében (évenként általában 100 csoporttal, 3000 résztvevővel), -2005-től a Magyar Könyvvizsgálói Kamarával kötött együttműködési megállapodás alapján a helyi szervezetek a szakmai rendezvényeiken résztvevő könyvvizsgálók részére - a Kamara helyi szervezete elnökének hozzájárulásával - kreditpontot tudnak adni, -2010-től az adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők részére is szerveznek kreditpontos továbbképzéseket. Fontosnak tartják az együttműködést a szakmai szervezetekkel, az Egyesület önálló arculatának a megtartása mellett. Az Egyesület és a Kamara közötti együttműködési megállapodás jótékony hatása egyre több helyi szervezetnél érződik (közösen szervezett és így lényegesen több előadás, konzultáció szervezésében).

2013-tól az Egyesületet a Pénzügyminisztérium szakmai szervezetté minősítette. A minősítés 2020-tól lehetőséget ad arra, hogy nem csak a  mérlegképes könyvelő, hanem adótanácsadó, adószakértő és okleveles adószakértő  tagjainak részére is az éves tagságért 2 nem számviteli kreditet biztosítson az Egyesület.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Temetési segély összege

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Csoportos hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozó által nyújtott adomány

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 July
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink