hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Játékadó: megszűnő vendéglátóhelyeket vizionál a Szerencsejáték szövetség

  • MTI

A Magyar Szerencsejáték Szövetség szerint tízezer, játékteremként is üzemelő vendéglátóhely szűnik meg országszerte a következő negyedévben a nyerőgépiparra kivetett ötszörös játékadó emelést tartalmazó törvény november 1-jei hatályba lépése miatt.

Februárig a piacon működő pénznyerő automaták 70 százalékát visszaadják az üzemeltetők - 24 ezer nyerőgépből 17 ezret vonnak ki a forgalomból - és 30 ezer ember válik munkanélkülivé - közölte a szövetség pénteken az MTI-vel.
   
A szövetség szerint november 2-án megkezdődik a nyerőgépek leadása, kígyózik majd a sor a NAV szerencsejáték felügyeleti főosztályán, valamint a megyei munkaügyi központok előtt is, ugyanis több tízezer ember kerül be a szociális hálóba és igényel majd munkanélküli segélyt.
   
A közleményben emlékeztetnek, hogy a szakma és több tízezer alkalmazott választópolgár nyílt levélben kérte a miniszterelnöktől, hogy a kormány adjon időt a szerver alapú üzemeltetésre történő átállásra és az adóemelés bevezetését tolja el jövő őszig, mert akkor nem kell a vállalkozásokat felszámolni és nem kell az alkalmazottakat elbocsátani.
   
A költségvetésbe adók és járulékok címén hetvenmilliárd forintot fizető, hatvanezer embert alkalmazó iparág azonban eddig nem kapott érdemi választ, ezért az iparág képviselői és a munkavállalók újra a döntéshozókhoz fordultak. Hatvanezer munkavállaló írt levelet az országgyűlési képviselőknek, azt kérve: legalább egyikük kezdeményezze zárószavazás előtti képviselői indítványban a játékadó bevezetésének elhalasztását, hogy több tízezer család megmeneküljön a biztos anyagi csődtől.
   
A szerencsejáték szövetség szerint az átgondolatlanul megemelt adó a 2012-es év végére nemhogy többlet adóbevételt, hanem jelentős adóbevétel kiesést prognosztizál.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink