hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Mesterházy 2012-ről: szorongás, bizonytalanság, elvonások

  • MTI

Mesterházy Attila szerint a nyugdíjas társadalom számára semmi biztatót nem mondanak a jövő évi költségvetés számai.

Az MSZP elnöke, frakcióvezetője szombaton, az október 1-jei idősek világnapja alkalmából - az MTI-hez is eljuttatott közleményében - köszöntötte a magyar társadalom idősebb tagjait és szögezte le, hogy közülük "sokan szorongva várják a 2012-es évet: növekvő adóterhekkel, bizonytalan kilátásokkal, emelkedő inflációval, a szociális ellátások visszafogásával, elvonásokkal, csökkenő életszínvonallal kell szembenéznünk".

Mint írta, a jövő évi költségvetésben rögzítendő adó- és áfa-emelések miatt mindenképpen rosszabbul járnak az öregségi nyugdíjban részesülők; veszélybe került a hivatásuk, egészségi állapotuk vagy speciális élethelyzetük miatt a korhatár betöltése előtt nyugdíjba kényszerültek járandósága; a devizahitelek és a családok mindennapos megélhetési gondjai miatt az idősebb generáció közül sokan már nem csak saját, hanem családjuk, gyermekeik és unokáik jövőjének biztonsága miatt is aggódva tekintenek a jövőbe. A szocialista politikus szerint az idősek ez évi világnapja "sajnos nem felhőtlen és nem gondtalan, örömteli ünnep".

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy a nyugdíjas társadalom a magyar nemzet egyik legkiszolgáltatottabb, egyik legnépesebb csoportját alkotja. "A lassan másfél éve hivatalban lévő kormányzat ötletelése, kapkodása és dilettantizmusa azonban egyre többekben kelt bizonytalanságot, csalódottságot" - fogalmazott az ellenzéki politikus. A sorozatos kritikák nem találtak értő fülekre a kormányban - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy "az elhibázott és rövidlátó politika miatt egyre nagyobb sebességgel sodródunk a társadalmi, szociális és gazdasági szakadék felé".

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink