hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bohócforradalom: Békés, pártpolitikától mentes megmozdulást ígérnek a szervezők

  • MTI

Békés, erőszaktól és pártpolitikától mentes, törvényes keretek között zajló megmozdulást ígér csütörtökre a "bohócforradalmat" szervező két szakszervezeti vezető, akik a rendvédelmi dolgozók alkotmányos jogainak védelmében, magánemberként hirdettek demonstrációt a fővárosi Alkotmány utcába.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatójukat követően az MTI-nek azt mondták: azért hirdették meg a megmozdulást, mert úgy vélik, a "kétharmados parlamenti többség elnyerése nem adott felhatalmazást arra, hogy visszamenőleges hatállyal alkossanak törvényeket, alkotmányos alapjogokat és magántulajdont vegyenek el, leépítsék a demokratikus jogállam intézményrendszerét, és ezzel létbizonytalanságba taszítsanak több millió embert".
   
Kónya Péter közlése szerint csütörtök délután az Alkotmány utcában, a Bajcsy-Zsilinszky utca torkolatánál felállítandó fülkékben lehet "voksolni" arról, hogy a résztvevők bizalomvesztés miatt megvonják-e a Fidesz-KDNP-re tavaly áprilisban leadott szavazataikat. Az este nyolc óráig tartó szavazás után fáklyás felvonulás keretében a budavári Sándor-palotához, a köztársasági elnök hivatalának épületéhez mennek, ott hirdetik ki a szavazás eredményét.
   
Árok Kornél azt mondta: "bohócforradalmi" tüntetésük egyetlen célja, hogy görbe tükröt tartsanak a kormánynak egy nem reprezentatív felmérés keretén belül. A megmozdulásra a rendvédelmi dolgozók mellett bohócnak maszkírozott embereket is várnak, akik szintén leadhatják, "visszavonhatják" szavazataikat - tette hozzá.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink