hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Táppénz-csalás: összefogott az OEP és a rendőrség

  • adozona.hu

Együttműködik az OEP és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság: minél több, az egészségügyi kasszát megkurtító személyt akarnak elkapni.

A szabálytalanságok megelőzésének, valamint gyors és hatékony kivizsgálásuk érdekében az országban elsőként működik együtt az OEP regionális területi hivatala és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság - írja a hvg.hu. A köztük létrejött megállapodást nem az esetek nagy száma indokolja, hanem maga a bűnelkövetés növekvő tendenciája. A megyében az elmúlt két évben 25 milliárd tb-támogatást igényeltek jogosulatlanul, amelyek során felmerült a szándékos visszaélés gyanúja is. Ezek hátterében olyan szabálytalanságok húzódnak meg, mint például a növekedési hormonok jogosulatlan rendelése és felhasználása, az el nem végzett, de elszámolt otthoni szakápolási tevékenység, az ortopéd cipők felírása. De éppúgy fény derült a gyógyászati segédeszközökkel és a vényekkel való visszaélésekre.

Az OEP meggyőződése, hogy a visszaélések felderítését nemcsak a rendőrséggel való együttműködés biztosítja, hanem az a 195 tagból álló felülvizsgáló főorvosi hálózat is, amely a keresőképtelen állományba vett és tartott betegek ellenőrzését végzi. A felülvizsgáló főorvosok roppant csekély száma ellenére tavaly közel 67 ezer ellenőrzésük során több mint egymillió esetet vizsgáltak meg. 2009-ben is közel egymillió vizsgált ügyből több mint 41 ezer esetben szüntették meg a keresőképtelen állományt. Igaz, az OEP hozzátette: túlnyomó részben ez a beteg kezelésének befejezése miatt történt, tehát nem minden esetben volt jogosulatlan. Ilyen nagyarányú ellenőrzés során, azt lehet mondani, elég csekély a visszaélések száma, tekintettel arra, hogy az OEP elmondása szerint munkatársaik egyre többször találkoznak csalással.

A teljes cikket olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink