hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Közelednek az álláspontok: a szolgálati nyugdíjasok visszatérése csak önkéntes lehetne

  • MTI

Pintér Sándor belügyminiszter kedden arról tájékoztatta a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórumának érdekképviseleti tagjait, hogy a kormány, kisebb módosításokkal, elfogadta a szolgálati nyugdíjasokat és szolgálati nyugdíjrendszert érintő, szakszervezetekkel egyeztetett belügyminiszteri előterjesztést - tájékoztatott "A Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság".

A közlés szerint a koncepció részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök, az országos parancsnokok bevonásával, május 30-án, személyesen egyeztet a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel.
   
A belügyminiszter által előterjesztett javaslat lényegesen kedvezőbb az eredeti kormányzati elképzeléseknél. A legújabb tervek szerint a szolgálati nyugdíjasok reaktiválása csak önkéntes alapon történhet, és azok sem veszítik el nyugdíjukat, akik a visszatérést nem vállalják. Az aktív állományúaknak szigorításokkal ugyan, de megmarad a korkedvezményes szolgálati nyugdíjrendszere - áll a sztrájkbizottság közleményében. Közölték: a miniszterelnökkel folytatandó tárgyalásig a szakszervezetek kikérik a kormányzati elképzelésekről a tagság, az érintett aktív és nyugállományú kollégák véleményét.
   
"A Hivatásunk Védelmében Sztrájkbizottság" a tagság véleményétől és a hétfői miniszterelnökkel folytatandó tárgyalástól teszi függővé, hogy felfüggeszti-e tevékenységét, vagy tovább folytatja küzdelmét a ,,Hivatásunk Védelmében" - áll a közleményben, amit Kónya Péter, a sztrájkbizottság vezetője írt alá.
   
Lázár János és Balsai István fideszes képviselő néhány napja terjesztette az Országgyűlés elé alkotmánymódosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki elérte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt, ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők is részesülhessenek nyugdíjban.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink