hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

APEH-razzia: tizennyolc milliós adóbírság és üzletbezárások

  • MTI

Közel tizennyolc millió forint bírság kiszabása várható az adóellenőrök nyári akciója alapján a Nyugat-Dunántúlon - tájékoztatott az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága.

Az augusztus második felében lezárult ellenőrzések megállapítása, hogy a "szokásosat meghaladja"  azoknak az száma, akik nyugta- és számlaadás kötelezettségüknek nem tettek eleget.  Az erre irányuló ellenőrzések során a vállalkozók több mint 44 százaléka "elfelejtett" nyugtát, illetve számlát adni. Egy Balaton parti akciójuk során pedig a bevételt eltitkolók, azaz a nyugtát nem adók aránya közelítette az 57 százalékot. Az ellenőrzések a régióban működő, jelentős idegenforgalmat bonyolító adózókra terjedtek ki. Nem egészen egy hónap alatt 275 ellenőrzést végeztek a szakemberek a vásárok és a piacok  környékén, továbbá a különféle nyári fesztiválokon, ahol a szezonális termékeket árusítókra fókuszáltak. Változás a korábbiakhoz képest, hogy jelentősen visszaesett az alkalmi ( egyszerűsített) foglalkoztatás. Helyette a munkaadók napi 2-4 órás, állandó jellegű munkaviszonyra jelentik be a munkavállalókat. A foglalkoztatás szabályainak megsértése miatt  tizenkilenc esetben üzletbezárásra kerül sor - ismertette közleményében az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága.

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink