hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Képviselői vagyonnyilatkozatok: ingatlan, vitorlás, autó

  • MTI

Leginkább ingatlaneladásban és -vásárlásban nyilvánult meg a kormánytagok vagyonának a változása tavaly a Miniszterelnöki Hivatal honlapján található adatok szerint.

Varga István, a gazdasági tárca vezetője fele részben tulajdonosa egy II. kerületi 124 négyzetméteres társasháznak és egy 183 négyzetméteres háznak. Évekkel ezelőtt örökölt egy negyedrész fonyódligeti üdülőt. A képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó érékek között egy 2006-ban vásárolt Glashütte karórát tüntetett fel. A miniszternek nincs tartozása, befektetései egy év alatt összességében növekedtek; több mint 70 millió forint megtakarítása, önkéntes magánnyugdíjpénztárban 11 millió forintja, a bankszámláin 47 millió forintja van.    

Hónig Péter közlekedési miniszternek van egy II. kerületi 98 négyzetméteres és egy XI. kerületi 43 négyzetméteres lakása. Balatonalmádiban telek és háztulajdonos. Van két autója és egy Dragon vitorlás hajója is. Megtakarításai egy év alatt jócskán csökkentek, a korábbi 154 millióhoz képest a mostani bevallása szerint 39 millió forintja van kötvényben, 4 millió forintja részvényben, 22 millió forintja biztosításban, 3,5 millió forintja pedig lakáskasszában. Készpénzt 4 millió forintban vallott be, a pénzintézeti számlakövetelése összesen 164 millió forint értékű.

Szekeres Imre fele részben birtokol egy pesthidegkúti 185 négyzetméteres családi házat és egy 93 négyzetméteres tihanyi nyaralót. A honvédelmi tárca vezetője növelte a befektetéseit: a bankban a korábbi évhez képest 6 millió forinttal többet, 9 millió forintot tart és nagyjából 15 millió forint a megtakarítása.

Székely Tamás 2009-ben eladott egy 85 négyzetméteres XI. kerületi társasházi lakást, de vett egy horvátországi nyaralót. A 76 négyzetméteres tisnói üdülőnek fele részben a tulajdonosa. A korábbi nyilatkozathoz képest egyéb ingatlanjaiban nem történt változás. Megvan még a Sholltz 22 típusú vitorlás hajója is, amely egyötöd részben az övé. Festményei is vannak és egy Audi A4-ese.
   
Szabó Imre eladta szentendrei telkét, de továbbra is van egy lakóháza a településen, és Leányfalun is tulajdonosa egy ingatlan felének. A lakáshitele egy év alatt egymillió forinttal csökkent, kifizetette tíz millió forintos tartozását, és lízingel egy autót. Szabó Imre friss bevallásában új elemként szerepel egy 20 millió forintos megtakarítás is.

Oszkó Péter is eladott egy lakást: megvált egy 97 négyzetméteres budakeszi ingatlantól. A pénzügyminiszter továbbra is tulajdonosa egy II. kerületi 400 négyzetméteres háznak. Nem változott, ötmillió forint az ingatlanbefektetési jegyben tartott megtakarítása. Bankszámláján nagyjából 110 millió forinttal van kevesebb, és törleszti mintegy 124 millió forintnyi devizahitelét.
 
Molnár Csaba kancelláriaminiszter vagyoni helyzete nem sokat változott: Győrben van egy 65 négyzetméteres lakása, valamint egy kétéves Volkswagen Polója. Megtakarítása 3-ról 11 millió forintra nőtt, továbbra is törleszti 10 millió forintos lakáshitelét.
 
Balázs Péter külügyminiszternek valamelyest csökkent a megtakarított pénze, tavaly még 40, idén már csak 20 millió forintja van bankban, igaz, 47 millió forintnak megfelelő devizával is rendelkezik. A tárcavezető egy II. kerületi 240 négyzetméteres családi ház, egy monoszlói szőlő és présház, illetve egy Nissan X-Trail tulajdonosa. Egyetemi tanárként nyugdíjban, az MTA doktori címért havi jövedelemben részesül.

Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter öt ingatlannal rendelkezik, főként a II. kerületben. Van két lakáshitele is: egy 6 és egy 7 millió forintos. Ingatlan-bérbeadásából évi 1,94 millió forintot könyvel el. Banki megtakarítása jelenleg 6 millió forint, tavaly ez az összeg 4 millió forint volt.

Gráf József agrárminiszter vagyonbevallása szerint megvált egy pécsi telektől és ingatlantól. Egy szigetvári 136 négyzetméteres lakóház résztulajdonosa, van egy szabadszentkirályi szántó a nevén, és egy BMW 5-ös autó. Készpénze a tavalyi 8 millió forintról 6 millió forintra apadt, de törlesztett két millió forintot lakásfelújítási hiteléből.
   
Herczog László munkaügyi miniszter "szerény körülmények" között él, a nevén két XI. kerületi lakótelepi lakás van és egy Suzuki Swift. Növelte megtakarításait, befektetései hozzávetőleg 30 millió forintot tesznek ki, biztosítása 5500 eurós. Devizában 2,54 millió forintnyi megtakarítása van.
   
Hiller István oktatási miniszternek továbbra is egy VI. kerületi 113 négyzetméteres ingatlanban, egy XX. kerületi 146 négyzetméteres lakóházban és egy kővágóőrsi ingatlanban van tulajdona. Takarékbetétben 2,6 millió forintja, készpénzben 21.400 eurója van, utóbbit növelte, és még megvan a 15 millió forintos devizahitele is.
   
Juhász Gábor titokminiszter nevén egy mátraszőlősi ház, ezentúl erdőrész, fenyves, szántó, kertek és üdülő van a tulajdonában. 2005-ben vett egy Volvót, van motorja és egy Herman Motorlet fémhajója. Megtakarításai nem nagyon változtak: életbiztosításban több mint 5 millió, takarékbetétben 16 millió, készpénzben pedig 1,7 millió forintja van. Pénzintézetben több mint 10 ezer eurót kötött le és 4,8 millió forintos hitele van.
   
Kiss Péter társadalompolitikai miniszter nyilatkozatában már nem szerepel egy 75 négyzetméteres ingatlan. A politikus felerészben tulajdonosa egy budafoki 168 négyzetméteres háznak, és van egy szombathelyi 50 négyzetméteres lakása. Résztulajdona egy fonyódi üdülőnek is. Az életbiztosítása 3,5 millióról 500 ezer forintra csökkent; hétmillió forinttal több, 52,5 millió forintja van bankban.
   
Varga Zoltán önkormányzati miniszter fele részben birtokol egy orosházi családi házat, egy zártkertet és egy szegedi lakást, illetve van egy hároméves Honda Accordja. A miniszternek - ahogyan egy évvel korábban - most is közel 3 millió forint megtakarítása van, tartozása nincs.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink