hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az Enrst&Young az Év Transzferár Tanácsadója

  • adozona.hu

Az Ernst & Young magyarországi adóosztálya ismét megkapta "Az Év Transzferár Tanácsadója" elismerést az Európai Adótanácsadók Díjátadóján – tudatta a könyvvizsgáló sajtóközleményében.

Idén is „Az Év Transzferár Tanácsadója” díjjal tüntette ki az Ernst & Young magyarországi irodáját az International Tax Review. A nemzetközi adóstratégiákkal foglalkozó kiadvány 24 országban választotta ki az adótanácsadás és transzferár tanácsadás területén legeredményesebb vállalatokat. A magyarországi „ Év Transzferár Tanácsadója” díjat eddig kétszer ítélték oda és mindkét alkalommal az Ernst & Young-nak – áll a cég közleményében.

 „Bár 2003-óta van rá magyar törvényi szabályozás, és a nagyvállalatok jelentős hányada tisztában van a transzferárazás legfontosabb kérdéseivel, a dokumentáció elkészítése és az adóvizsgálatok során problémákra számítanak” – mondta Szabó Dénes, az Ernst & Young transzferárazásért felelős partnere.

Az Ernst & Young idén kiadott „Transzferárazás Magyarországon” című felmérése szerint a cégek nyolc százaléka még mindig nem készítette el a szükséges transzferár dokumentációt, holott ellenőrzési során az APEH egyre inkább részletekbe menően is vizsgálja azt. A megkérdezett vállalatok 40 százalékánál az adóhatóság már vizsgálta a dokumentációt és a tapasztalatok alapján az adóhatósági kifogás akkor az esetek többségében a nyilvántartás formai elemeire és nem a konkrét transzferár-képzésre vonatkozott. „Az elmúlt hónapok tapasztalata az, hogy egyre több a tartalmi kérdés és megállapítás. Már nem elég a formálisan megfelelő dokumentáció, annak tartalmát is meg kell tudni védeni az APEH ellenőrzések során” – mondta Szabó Dénes.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink