hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Lendvai az adótörvények fő céljáról: nincs vita az MSZP és az SZDSZ között

  • MTI

Lendvai Ildikó szerint nem kell aggódni amiatt, hogy az adótörvények fő céljaiban vita lenne az MSZP és az SZDSZ között, hiszen a kormány koncepciója megfelel a liberálisok elképzeléseinek; erről az MSZP elnöke szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.

A politikus közölte: a kormány elé kerülő adójavaslat "fő vonalaiban" megfelel az SZDSZ elképzeléseinek is. A vagyonadóval kapcsolatban nem merült fel olyan kifogás, hogy ez ne legyen - közölte arra a felvetésre, hogy az SZDSZ-nek vannak fenntartásai az elképzeléssel kapcsolatban. Hozzátette: egy törvény parlamenti vitája arra való, hogy ha valaki valamit változtatni kíván a javaslaton, akkor elképzeléseit módosító indítványban benyújtsa a parlamentnek.

Lendvai Ildikó azzal kapcsolatban, hogy a változások hogyan érinti az embereket, azt mondta: "a munkavállalók 90 százaléka fog abba a csoportba tartozni, akinek csökken a személyi jövedelemadója, a lakosság 5-10 százaléka pedig abba, amelyiknek lesz egy új adóterhe, a vagyonadó".

Mint mondta, 160-220 ezer forint közötti havi fizetés esetén 10-20 ezer forint közötti összeggel több marad a munkavállaló borítékában, s ez után a fizetés után 10 ezer forintnál kevesebb járulékot fizet a munkaadó.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink