hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Változások a nyugdíjrendszerben: ki veszít a legtöbbet?

  • lapszemle

A kormány által a nyugdíjrendszerben javasolt változásokat a nyugdíjas szervezetek képviselői értik, tudomásul veszik, de további egyeztetést tartanak szükségesnek, azonban egyes szakértők szerint a korhatáremelés nem nyújt megoldást a munkaerő-piac gondjaira, míg Nyugdíj és időskor kerekasztal elnöke szerint a korhatár emelése lehetne gyorsabb is.

Gyurcsány Ferenc kormányfő - miután találkozott a nyugdíjas szervezetek képviselőivel - azt mondta, a nyugdíjasok értik a kormány által javasolt, a nyugdíjakat érintő változtatásokat, azokat tudomásul veszik, de a részletekről még egyeztetni szeretnének. Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, az idősügyi tanács titkára az egyeztetés után azt mondta: a nyugdíjas szervezetek egybehangzóan támogatták a 65 évre való korhatáremelést, de a 13. havi nyugdíj jövőjéről és a nyugdíjszámítás módjának megváltoztatásáról további konzultációt kértek.
   
A 13. havi nyugdíjat érintő változások kapcsán a szervezetek többféle álláspontot is megfogalmaztak, de egyetlen szervezet sem utasította el kategorikusan ennek a juttatásnak a beépítését az alapnyugdíjba. Korózs Lajos hozzátette: szakértői szinten a jövő héten folytatódnak a konzultációk, és a jogszabálytervezetek benyújtása előtt, vélhetően március közepén, újból egyeztet majd a kormány az Idősügyi Tanáccsal.

A folytatás a hvg.hu Nyugdíjkorhatár: kiknek lesz sokkal nehezebb? című cikkében olvasható! (http://hvg.hu/itthon/20090219_nyugdij_korhatar.aspx?s=24h)

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink