hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Cafeteria: helyi bérlet már utalványkényt is

  • adozona.hu

Az eddig ismert béren kívüli adható utalványok köre bővült, ma már helyi bérletet is kérhet a munkavállaló. A magyar piac a meleg ételek felé tolódik, s egyelőre nem tudni, hogy a cafeteria rendszerekre milyen hatással lesz a gazdasági válság.


„Egyfelől a munkaadók költséghatékony megoldásokat keresnek majd s a béren kívüli juttatások rendszere ebben sokat segíthet, másfelől biztosan lesznek olyan cégek, amelyek kénytelenek lesznek megválni alkalmazottaiktól” – mondta a Besenyei Bálint, a Sodexo ügyvezető igazgatója azon a sajtótájékoztatón, amelyen a cég 15 éves magyarországi jelenlétéről is megemlékeztek, s bejelentették, hogy a cég Superbrands lett.

Bár a kormány adójavaslatai között szerepelt, hogy a béren kívüli juttatásokat 11 százalékos egészségügyi hozzájárulással terhelik, meg de a terv az erős szakmai és társadalmi ellenálláson megbukott. Az Adózóna kérdése, miszerint tartanak-e attól, hogy ez a kérdés újra előkerülhet, Bessenyei Bálint azt mondta: semmit nem lehet kizárni, de ahogy eddig is, a jövőben a cégcsoport az adott országok adórendszereihez igazodva fogja kialakítani üzleti, értékesítési stratégiáját. A magyar piacról azt mondta a szakember: ma is érezhető, hogy a kulturális szokásoknak megfelelően mág mindig az ebéd a magyar munkavállalók számára a legfontosabb étkezés, így a meleg utalványok forgalma nő - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A termékpaletta a béren kívüli juttatások utalvány-piacán is bővült, a helyi bérlet népszerűségére eddig két cég reagált: az Accor Service és a Sodexo. Előbbinél Budapesten és Szegeden lehet igényelni ilyet, míg utóbbinál egyelőre a fővárosra koncentrálnak, s az ügyfelek igényei szerint tervezik a vidéki terjeszkedést.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink