hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Magyar lobbi a jövedéki adó csökkentéséért

  • MTI

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője szerdán azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy engedélyezze Magyarország és a többi tagállam számára a gázolaj jövedéki adójának legalább átmeneti csökkentését.



A jövedéki adó csökkentése nagy könnyebbséget jelentene az autósoknak, kiemelten a fuvarozóknak. Az EU óriási versenyhátrányt szenvedhet a jóval alacsonyabb adókulcsot alkalmazó Egyesült Államokkal szemben, ha ezt nem tesszük meg - mondta Tabajdi az EP strasbourgi plenáris vitájában, amelyet a kőolaj meredek drágulásáról folytattak.

A képviselő szerint ma még nem látszik, hogy az olajár-emelkedés meddig folytatódik, az azonban igen, hogy tartósan magas árra kell számítani. Az Európai Uniónak, a tagállamoknak és a polgároknak is fel kell készülniük minden eshetőségre. Jóval többet kell fektetnünk az alacsony fogyasztású, környezetbarát technológiák kifejlesztésébe és elterjesztésébe – mondta a politikus.

Tabajdi Csaba szerint nincs csodaszer a birtokunkban, sem az unió, sem a tagállamok nem képesek feltartóztatni az energiaárakat a határon. De - tette hozzá - okos politikával, így például az adózási szabályok alakításával enyhíthető a magas olajár okozta sokk.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink