hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Töltse ki adóbevallását a könyvtárban!

  • MTI

Együttműködési megállapodást kötött az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága és a szegedi Somogyi-könyvtár, mely szerint a bibliotéka helyszínt biztosít az igazgatóság kihelyezett ügyfélszolgálatának - tájékoztattak pénteken az érintettek.



Csurgó Edit az igazgatóság végrehajtási és felszámolási szakigazgatója elmondta: a programba bekapcsolódott a makói József Attila Városi Könyvtár és a csongrádi Csemegi Károly Könyvtár és Információs Központ is.

A program célja az, hogy azok az adózók, akik nem rendelkeznek internetes hozzáférési lehetőséggel, a könyvtárakban elhelyezett gépeken kitölthetik, leellenőrizhetik bevallásukat és a helyszínen, le is adhatják adóívüket. Probléma esetén az adóhivatal munkatársai segítséget is nyújtanak a bevallások kitöltésében. A kihelyezett ügyfélszolgálatok pénteken és szombaton várják az adózókat.

A vezető elmondta: az egyéni vállalkozóknak nem minősülő, valamint az áfa fizetésére nem kötelezett, továbbá az őstermelői tevékenységet folytató magánszemélyeknek az idén május 20-ig kell benyújtaniuk 2007. évi személyi jövedelemadó bevallásukat.

A Dél-alföldi igazgatósághoz május 14-ig 271.620 szja-bevallás érkezett, melynek 31, 4 százalékát Csongrád megyében nyújtották be. A megyei 85.213 darab bevallás 53 százalékát internetes nyomtatványkitöltő és ellenőrző program segítségével készítették el, 27 ezren pedig elektronikus ügyfélkapu segítségével továbbították bevallásukat.

A hagyományos papír alapú bevallást az adóívüket benyújtók mindössze 16 százaléka választotta. A következő napokban egyébként a megyében még 59 ezer magányszemély bevallását várja az APEH.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 October
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Együttműködő partnereink