hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kihirdették az E&Y adóversenyének nyertesét

  • adozona.hu

Alakszai Zoltán nyerte meg az Ernst & Young Adótanácsadás üzletágának egyetemisták és főiskolások számára meghirdetett adóversenyét. A magas színvonalú pályázatoknak köszönhetően a fődíjak mellett Rencz Botond, az Adótanácsadás üzletág vezető partnere különdíjakat is átadott a vacsorával egybekötött eredményhirdetésen.

Az Ernst & Young Adótanácsadás üzletága második alkalommal rendezte meg a Magyarországon egyedülálló, adó témájú esettanulmány-versenyét főiskolások és egyetemisták számára. Az esettanulmány valós ügyfélmegbízások adaptációja volt, így az Adóverseny kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a téma iránt érdeklődő diákok és frissdiplomások egy valós, gyakorlati eseten keresztül tekinthessenek be egy pénzügyi szakmába, valamint a nemzetközi üzleti világ adókérdéseibe. A versenyen való részvételhez nem volt szükség előzetes adózási tudásra, hiszen a felkészüléshez az Ernst & Young szakértői a szükséges háttér-információkat és jogszabályokat a versenyzők rendelkezésére bocsátották. 

A beérkezett pályázatokat az Ernst & Young Adótanácsadás üzletágának munkatársai dr. Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő vezetésével egységes szempontrendszer alapján értékelték. „Számomra kellemes meglepetés volt, hogy a versenyzők nagyon magas színvonalon oldották meg a feladatot. Különösen örültem, amikor egy-egy probléma vizsgálata, megoldása során a versenyzőknek egyéni ötleteik is voltak.” Az eredményhirdetésen a díjakat Rencz Botond vezető adópartner, és Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő adta át. A 300 ezer forintos fődíjat Alakszai Zoltán, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves tanulója vehette át. A második helyezést, és a vele járó 220 ezer forintot Siskov Dániel, a Budapesti Corvinus Egyetem végzős diákja nyerte el, míg a harmadik díjazott Szabó Pál, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának végzős hallgatója, 150 ezer forint jutalomban részesült. A két különdíjat Bere Gabriella Katalin a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, valamint dr. Kecső Gábor kapta, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytatta tanulmányait. 

„Az adózás életünk valamennyi területét érinti. A versenyen keresztül bemutathattuk, hogy az adótanácsadás nem a száraz paragrafusokról, hanem érdekes,összetett esetek, üzleti problémák megoldásáról szól. ” – értékel Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs. Az Ernst & Young Adóverseny iránti növekvő érdeklődést jelzi a beérkezett pályázatok magas száma. A tervek szerint a 2009-ben megrendezendő harmadik Adóversenyen egy újabb esettanulmánnyal találkozhatnak majd a jelentkezők.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink