hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Gyurcsány nem az adóversenyben akar a legjobb lenni

  • MTI

Magyarország nem akar a régió legolcsóbb országa lenni a befektetők számára, nem az adóversenyben akar a legjobb lenni, hanem a teljesítményversenyben - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn Budapesten.

 

Nem kívánunk a legolcsóbb ország lenni. Egyformán fontos, hogy jól működjön a gazdaság, de az is, hogy szociális nyugalmat, békét, kiszámíthatóságot, növekvő életszínvonalat teremtsünk - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc, miután tárgyalt Jürgen Rüttgers-szel, Észak-Rajna-Vesztfália németországi tartomány kormányfőjével.

A kormányfő szerint Magyarországon a befektetések terén a turizmus, a biotechnológia és az autóipar jut kiemelt szerephez. Hozzátette: emellett az ország logisztikai központként szeretne működni a térségben.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, az ország képes lesz megőrizni attraktivitását a befektetők számára. Úgy vélte, az ország legnagyobb vonzerejét az elmúlt években is az adta, hogy az ország általános társadalmi és munkakultúrája rendkívül közel van egyebek mellett a német gondolkodásmódhoz. Mint elhangzott, a hétfői tárgyaláson a gázvezetékek kérdéséről nem volt szó, az alternatív energiaforrásokról azonban igen. A zöld energia az egyik fő pontja a tárgyalás után aláírt közös nyilatkozatnak is. Jürgen Rüttgers ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: bármilyen nagy szerepet tulajdonítanak a megújuló energiaforrásoknak, az ipar nem tud működni csak alternatív energiahordozókból.

Ha fúj a szél, ha nem, az iparnak szüksége van az energiára. Nemcsak a nap- és szélenergiára, hanem a tisztább szénerőművekre, ezért integrált stratégiával kell foglalkozni a kérdéssel - fejtette ki a tartományi miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint a politikusoknak a tudósokra kell hallgatni ebben a kérdésben.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink