hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Deutsche Bank elnöke szerint az adócsalás tabu

  • MTI

Az adócsalás tabu, adót mindenkinek fizetnie kell – jelentette ki a németországi adócsalási botrány kapcsán a Deutsche Bank elnöke.

Josef Ackermann hétfői nyilatkozatában példamutatásra szólította fel az ország vezető menedzsereit. "Aki nem mutat példát, az nem tud sikeresen irányítani" - hangoztatta a legnagyobb német kereskedelmi bank elnöke. Egyúttal óva intett az általánosítástól annak kapcsán, hogy pénteken lemondásra kényszerült Klaus Zumwinkel, a német posta (Deutsche Post) egymillió eurós adócsalással gyanúsított elnöke. 

Ackermann az elvesztett bizalom visszaszerzésére szólította fel a gazdasági vezetőket. A Bild című országos bulvárlapnak nyilatkozva hangoztatta: a vezető beosztású menedzsereknek komoly erőfeszítéseket kell tenniük annak érdekében, hogy visszanyerjék a bizalmat, s megfeleljenek a vezetői szerepükből rájuk háruló felelősségnek. 

A Deutsche Bank elnöke, akinek éves fizetése mintegy 13,6 millió euró, annak a nézetnek adott hangot, hogy "jó munkáért jó fizetés jár". Az adócsalást azonban tabunak kell tekinteni, az adót mindenkinek meg kell fizetnie – tette hozzá. 

Értesülések szerint a hatóságok hétfőn kezdik az elmúlt héten kirobbant adócsalási botrány felgöngyölítését. A hétvégi sajtó arról számolt be, hogy Zumwinkel után még további mintegy 1000 tekintélyes német gazdasági menedzser ellen merült fel adócsalás gyanúja olyan liechtensteni bankdokumentumok alapján, amelyeket egy informátor még 2006-ban – 5 millió euró ellenében – adott át a szövetségi hírszerzésnek (BND).

A Süddeutsche Zeitung hétfőn azt írta, hogy az illetékes német hatóságok naponta mintegy 20-25 razziát terveznek gyanúsított személyek lakásán, illetve irodájában.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink