hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kriminalisztikai ismereteket is tanítanak az adórevizoroknak

  • MTI

Együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Rendőrtiszti Főiskola, az erről szóló megállapodást pénteken írta alá Szikora János, az APEH elnöke és Sárkány István, a főiskola rektora.

Szikora János szerint a feketegazdaság elleni küzdelem hangsúlyos része az APEH tevékenységének is; az adóellenőrzések során gyakran találkoznak olyan esetekkel, amikor bűncselekmény gyanúja merülhet fel. 

A Rendőrtiszti Főiskola az együttműködés keretében vállalja, hogy az adórevizorokat büntetőjogi, kriminalisztikai, tárgyalástechnikai képzéssel segíti. Büntetőjogi ismeretekkel felvértezve a revizorok könnyebben észrevesznek más bűncselekményeket is, ugyanis nem csak adócsalással, hanem például pénzmosással is találkoznak.

A főiskola hallgatói már a nyáron is segítették az APEH tevékenységét, munkaszerződés alapján főleg a nyugta- és számlaadás ellenőrzésében, operatív akciókban vettek részt, ahol ismereteiket nagyon jól tudták hasznosítani - mondta az APEH elnöke. Munkájukra a jövőben is számít az adóhatóság. 

Az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága (KAIG) a nyáron a Nemzeti Nyomozó Irodával (NNI) kötött együttműködési megállapodást. A két szervezet egyaránt országos kiemelt ügyekkel, határon átnyúló adó- és bűnügyekkel foglalkozik, együttműködésük különösen a bűnszövetkezetek anyagi hátterének gyengítése, a pénzmosás megelőzése terén hozhat eredményeket. Az adóhatóság szorosan együttműködik a Vám- és Pénzügyőrséggel is.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 October
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Együttműködő partnereink