hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az MSZP-elnökség az adórendszer átalakítását szorgalmazza

  • MTI

Az MSZP elnöksége szerint még idén el kell készülnie az adórendszer korszerűsítésére vonatkozó törvényjavaslatoknak - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője a párt elnökségi ülése után.



Az elnökség támogatja Veres János pénzügyminiszter azon javaslatát, amellyel egyszerűsíti és igazságossá teszi az adórendszert, csökkenti az adóterheket és "kifehéríti" a gazdaságot 2008-ban - közölte a szóvivő, miután a testület meghallgatta a pénzügyminisztert.

Nyakó István azt mondta: fontosnak tartják, hogy az ezzel kapcsolatos törvény-előkészítés még ebben az évben induljon el. Az átfogó adókorszerűsítési javaslatot - folytatta a szóvivő - január 31-ig fogják megtárgyalni a koalíciós partnerrel, a szakmai szervezetek ajánlásait figyelembe véve. Kérdésre válaszolva elmondta: az adórendszer átalakításával kapcsolatban nem esett szó konkrétumokról az elnökség ülésén. Az MSZP elnöksége támogatja a pénzügyminiszter azon javaslatát is, hogy jövőre az adóterhek általánosságban ne növekedjenek, sőt csökkenjenek. Nyakó István elmondta: az elnökség értékelte az elmúlt egy év gazdaságpolitikai folyamatait, és nyugtázta, hogy az államháztartás helyzete jobban alakul a vártnál. Mint mondta, az MSZP meg szeretné köszönni a köztársaság minden polgárának azt a felelősségvállalást, amellyel tudomásul vette, hogy az országnak stabilizációra van szüksége.

Tájékoztatása szerint a szocialista elnökség megállapította, hogy a kitűzött célokat teljesítették, Magyarország fenntartható egyensúlyi pályára áll, és teljesíti európai uniós kötelezettségeit.

A szóvivő azt mondta: az elnökségi ülésen szó volt az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának kétnapos, tapolcai üléséről, valamint a parlament őszi jogalkotási menetrendjéről is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink