hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szigorú APEH-ellenőrzések az elvárt adó miatt

  • adozona.hu


Az APEH 20 éves – ennek alkalmából kitüntetéseket adtak át az adóhivatal dolgozóinak. Szikora János a visszafogott ünneplésről és az adóhivatal a minimum adóalap ellenőrzése miatti létszámbővülésről és a decemberben befejeződő vagyonosodási vizsgálatokról is beszélt az Adózónának.



Az APEH dolgozóinak ma ünnepélyes keretek között kitüntetéseket adtak át Az Uránia Filmszínházban. Az állami elismerések mellett, a 20. évfordulóra alapított „Adóhivatalért” díjat is kiosztották. „Nem arról van szó, hogy az APEH önmagát ünnepli, visszafogottak vagyunk, de az adóigazgatás elmúlt 20 évéről emlékezünk meg” – mondta Szikora János. A rendezvényen Veres János azt mondta, hogy az APEH hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon erősödjön az adómorál, s az adóhivatal megalapítása hozzájárult a gazdasági rendszerváltáshoz.

„Mi nem kértünk újabb feladatokat a kormánytól” – válaszolta Szikora János, arra a kérdésre, hogy az elkövetkező években rendelnek-e további – eddig nem APEH hatáskörbe tartozó feladatokat – az adóhivatalhoz. A kérdés azért merülhetett fel, mert a 20. évforduló alkamából tegnap rendezett adó-konferencián Veres János az adóhivatal feladatainak bővüléséről beszélt, a tb-járulékokkal és e-kereskedelemmel kapcsolatban. Ami miatt azonban létszámbővítésre lehet számítani az adóhatóságnál, az a minimum adóalap ellenőrzésével kapcsolatos feladatok teljesítése.

„A vagyonosodási vizsgálatok december 31-ig lezárulnak, jelenleg 11 ezer vizsgálat van folyamatban”- mondta az elnök az Adózónának, hozzátéve, hogy a bonyolultabb ügyek természetesen hosszabb ideig húzódnak. Arra a kérdésre, hogy az APEH elnökeként adócsökkentést vagy átfogó adóreformot tartana-e kívánatosnak, csak annyit mondott, van véleménye, de egy végrehajtó szerv elnökeként erről nem beszélne.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Külföldi részvényjuttatás kezelése a társasági adóban

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Elengedett pótbefizetés adókötelezettsége?

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Támogatás nyújtása/nem közcélú adomány

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 September
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Együttműködő partnereink