adozona.hu
Strandok, fagylaltárusok, büfékocsik, tábori étkeztetés – indulnak az ellenőrzések
//test-adozona.hu/altalanos/Strandok_fagylaltarusok_tabori_etkeztetes___IDD2DX
Strandok, fagylaltárusok, büfékocsik, tábori étkeztetés – indulnak az ellenőrzések
A korábbi évek gyakorlatát követve az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a nyári szezonális élelmiszerlánc ellenőrzést. Július 1. és augusztus 31. között a NÉBIH és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek szakemberei elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik.
A NÉBIH által koordinált ellenőrzések célterületei a szezonálisan üzemelő, illetve idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken, strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények, a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon értékesített élelmiszerek, az ifjúsági és gyermek táborok étkeztetése, a fagylalt előállítás és forgalmazás, valamint az utcai vendéglátás, a büfékocsik és mozgó vendéglátók.
Fokozott figyelem irányul a fűszerezett, pácolt előkészített húsok, a grilltermékek, a fagylaltok, a szezonális zöldség- és gyümölcs valamint a brazil és lengyel eredetű baromfihús termékek ellenőrzésére.
A nyári időjárási viszonyokra való tekintettel kiemelt szempont a hűtési lánc fenntartásának ellenőrzése. A zöldség-gyümölcs minőségellenőrzés során fokozott figyelemmel vizsgálja a hatóság a termékek származását, eredetét, illetve nyomon követhetőségét.
A hatósági szakemberek által vett minták vizsgálatára minden esetben a NÉBIH Laboratóriumaiban kerül sor.
Hozzászólások (0)