adozona.hu
Gyermek közétkeztetésbeli ételek vizsgálata és minősítése: itt vannak az eredmények
//test-adozona.hu/altalanos/Keszetel_menusorok_vizsgalata_es_minositese_QDWDUT
Gyermek közétkeztetésbeli ételek vizsgálata és minősítése: itt vannak az eredmények
A közétkeztetésben felszolgált ételekkel kapcsolatos nagy számú, élvezeti értékkel és minőséggel kapcsolatos panasz, valamint a növekvő ételhulladék, illetve maradék mennyisége indokolttá tette a közétkeztetésből származó készételek programszerűen végzett érzékszervi vizsgálatát – írja honlapján a Nébih.
2017 elejére a Nébih szakemberei kidolgozták a készétel menüsorok 20 pontos súlyozófaktoros pontozásos érzékszervi bírálati rendszerét, ahol az összpontszámok alapján minőségi kategóriákba sorolással történik a fogások és menüsorok minősítése. Minden vizsgálati helyen 2018-tól – a Nébih laboratóriumaiban és a Nébih által üzemeltetett mobil érzékszervi vizsgálóállomáson is – e módszer szerint történik a készételek érzékszervi vizsgálata.
A módszer alkalmas önellenőrzés keretében is az elkészült, kitálalt menüsorok, fogások, készételek érzékszervi bírálatára, minősítésére, új fogás bevezetése esetén a minőségi követelmények és élvezeti érték gyakorlati meghatározására, ezért azt a hivatal felhasználásra közzéteszi – olvasható a nebih.gov.hu-n.
A gyermek közétkeztetésből származó ételek (ebéd) érzékszervi vizsgálatának eredményei itt találhatóak.
Hozzászólások (0)