36 találat a(z) büfé cimkére
Büfé nyitás működési engedély Kérdés
Áfakulcs helyes megállapítása Kérdés
Visszaváltási kötelezettség Kérdés
Helyi fesztivál szervezésével kapcsolatos tennivalók Kérdés
Büfé 5 százalékos áfakulcs alkalmazása Kérdés
Turizmusfejlesztési hozzájárulás Kérdés
Megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés Cikk
A korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1-je és augusztus 20-a között kerül sor. Az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a kormányhivatalok szakemberei végzik. Valamennyi ellenőrzés alkalmával fokozott figyelmet fordítanak a hűtési lánc fenntartásának és dokumentálásának vizsgálatára – közölte a Nébih pénteken.
Pályázat lovardák és kapcsolódó létesítményeik kialakítására Cikk
Magyarország számára a ló és a lótartás kiemelt érték, nemzeti kultúránk szerves része – olvasható az Agrárminisztérium közleményében. Az Agrárminisztérium a lovas ágazat megerősítését és több lábon állását kívánja támogatni az április elején megjelent, 5 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőséggel, amely fedett lovardák és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítását támogatja.
Büféhelyiség bérbeadása Kérdés
Ellenőrzés a nyaralóhelyeken: kevesebb ital a poharakban Cikk
A boltok mellett a vendéglátóhelyeken próbavásárlásokkal is ellenőriznek a fogyasztóvédelmi revizorok a szeptember végéig tartó célzott akció keretében. Az eddigi tapasztalatok szerint tipikus probléma a csomagolóanyag belemérése a termék tömegébe, és az úgynevezett szűk mérés, amikor a kifizetettnél kevesebb italt töltenek a vendég poharába.
Vendéglátás áfája Kérdés
Kedvezményes áfa (büfékocsiból értékesítés) Kérdés
Egyszerűsített foglalkoztatás strandbüfé esetében Kérdés
Kivás vendéglátó bt. Kérdés
Tisztelt Szakértő! Kivás vendéglátó bt. büfét üzemeltet, teáorszáma 5610. Március 23-ától bezárta a büfét a vírusveszély idejére. Ez az egyedüli tevékenysége. Nem szeretné elküldeni az alkalmazottait, talán a két nyugdíjas szerződését megszüntetné. Milyen költségkímélő lehetőségei vannak? Állásidő, a dolgozók heti 40 órás munkaviszonyának csökkentése, hogy a biztositási jogviszony megmaradjon? Köszönettel!
Éttermi áfa Kérdés
Tisztelt Szakértő! Büfét nyártól üzemeltetve merült fel az a kérdés, hogy ha a halat 5 százalék áfával tudjuk beszerezni mint alapanyag, akkor büfénkben ezt sütve árulva milyen áfát kell alkalmazni? Befolyásolja az alapanyag beszerzési árának áfája az éttermi szolgáltatás áfáját? Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm!