2 találat a(z) disznóvágás cimkére
Disznóvágás, vadászat: így védekezhet a trichinellózis ellen Cikk
A téli hónapok kedveznek a vadászatnak, egyben ez a hagyományos disznóvágások jellemző időszaka. A sertések és vaddisznók házi körülmények között történő feldolgozása azonban veszélyeket is rejthet, amelyekre érdemes odafigyelnünk az egészségünk megóvása érdekében. E veszélyek egyike a trichinellózis (izomférgesség), amellyel kapcsolatban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat – írja honlapján a Nébih.
Disznóvágás felsőfokon: most éri meg csak igazán a házi boncolás Cikk
Szedett-vedett információk keringenek a húsboltosok körében arról, hogy a kiskereskedelemben értékesített félsertést is lehet-e 5 százalékos áfakulccsal értékesíteni vagy sem, s elég-e a nyugta vagy számlát kell adni az eladásról a magánszemélyeknek. A kérdésre Csobánczy Péter szakértőnk válaszolt, s mivel a felvetés közérdeklődésre tarthat számot, bővebben is összefoglalta, mit érdemes tudni a kedvezményes áfakulcs alkalmazásának lehetőségéről.