2 találat a(z) konyvelés cimkére
Italok könyvelése Kérdés
Tisztelt Szakértő! Társaságunk egy panziót, éttermet üzemeltet. Kérdésem az étterem költségeinek elszámolásához kapcsolódik. Az ételek nyersanyagait, valamint az italokat hova kell kontírozni? A lisztet, zöldségeket, húst stb. az 512-re könyveljük, a vásárolt italokat (sör, bor, üdítők) a 8-asokba kell könyvelni? Köszönöm a segítségét.
Megszűnt katás vállalkozás – támogatás elszámolása Kérdés
Tisztelt Szakértő! Év közben – 2014. december 19-én – megszűnt katás egyéni vállalkozó 2014. évben vállalkozóvá válási támogatást kapott. Kérdésem az, hogy a 1453-as bevallásban ezt támogatás címén szerzett bevételként kell-e szerepeltetni, mivel a támogatást a költségeire felhasználta. Köszönöm válaszát: Könyvelde Bt., Liker Judit könyvelő