2 találat a(z) helyben készített nem alkoholtartalmú ital cimkére
Fogas kérdések az éttermi áfáról. Válaszol a NAV Cikk
Mikor 18 százalék a vendéglátásban az áfa, és mikor 27? Kell-e arányosítani a felszolgálási díjat, mi az előírás a becsomagoltatott maradékra, a cateringre, az alkoholt tartalmazó ételre? A gyakran ismételt kérdésekre a NAV válaszolt.
Helyben készített nem alkoholtartalmú ital áfája Kérdés
Tisztelt Szakértő! Szállodát üzemeltetünk és már a 2017. évre kell konferencia-árajánlatokat készítenünk. 2017-től az éttermi szolgáltatásnál a helyben készített nem alkoholtartalmú italok áfakulcsa 27 %-ról 18 %-ra csökken. Konkrétan az alábbi italok áfakulcsa 27% vagy 18 % lesz jövőre? - helyben főzött szörpből készült fröccs - vásárolt szörpből készült fröccs - limonádé - kávé - tea - forró csoki - alkoholmentes koktél - alkoholmentes puncs „Kávészünet” csomagárának áfatartalmát hogyan kell meghatározni, ha tartalmaz 18% és 27 % áfakulcsú termékeket is? Helyes az, ha a csomagárban kisebb értékben szereplő 27 %-os ital, a csomagárban nagyobb értékben szereplő kávé és sütemény miatt a teljes csomagár áfakulcsa 18 % lesz? Italcsomag esetén, ha értékben több ásványvizet, szeszesitalt tartalmaz 27 %-os áfával és a csomagban kisebb értékben szereplő kávé is van 18 % áfával, akkor a teljes csomag 27 % áfakulcsú lesz? Előre is köszönöm válaszukat.