5010 találat a(z) belföld-rss cimkére

Ajándékkártya így adható csekély értékű ajándékként Cikk

„Cégünk a munkavállalóknak vásárolt 20 ezer forint értékben ajándékutalványt, csekély értékű ajándéknak elszámolható-e? Milyen járulékot kell fizetni ilyen esetben utána?” – kérdezte olvasónk. Kérdéseire Szabóné Horváth Beáta adószakértő válaszolt.

Kérhető-e a munkavállalótól a nyugdíjról szóló határozat? Cikk

A munkavállaló kor alapján megigényli az öregségi nyugdíjat. A munkáltató nyugdíj mellett is tovább akarja foglalkoztatni a munkavállalót. Kérem a segítségét, hogy ebben az esetben a munkáltató milyen dokumentumot kérhet el arra vonatkozóan, hogy a munkavállaló igazolni tudja, valóban öregségi nyugdíjasnak számít-e? Gondolnék én a határozatra, illetve nyugdíjas törzsszámra. De, megtagadható-e a határozat átadása, mivel azon a nyugdíj összege is szerepeltetve van és elvileg ahhoz a munkáltatónak semmi köze? Olvasónk kérdéseire dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő válaszolt.

Bérbeadott lakás karbantartási felújítási költségeinek elszámolása szja bevallásban Kérdés

Wizz Air: járatainak 10 százaléka repülhet zöld üzemanyaggal az évtized végére Cikk

A Wizz Air az évtized végére járatainak 10 százalékát tervezi üzemeltetni fenntartható repülőgép-üzemanyaggal (SAF) – közölte a légitársaság pénteken az MTI-vel.

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson Cikk

Eltérőek az átjelentkezés feltételei az önkormányzati választáson, mint a többi voksolás esetében: a választópolgár nem jelentkezhet át tetszőleges magyarországi településre, csak arra, ahol a választás kitűzése előtt 30 nappal már tartózkodási helyet létesített – közölte az MTI.

MSZP: a kormány nyugdíjpolitikája elhibázott Cikk

Nagy bajban van a magyar gazdaság, a kormány nyugdíjpolitikája pedig elhibázott – mondta az MSZP alelnöke pénteken, közölte az MTI.

Kiderült egy elég fontos részlet az otthonfelújítási programról Cikk

Az adott településre jellemző jövedelemviszonyoktól függ majd, hogy ki mennyi vissza nem térítendő támogatást kaphat az új otthonfelújítási programban. Ezt eddig is lehetett tudni, az Energiaügyi és a Nemzetgazdasági Minisztérium viszont most elárulta, hol húzzák meg a határokat. Azok jutnak a legtöbb pénzhez, akik lakóhelyén 312 450 forint alatti a nettó havi átlagkereset – írja a hvg.hu.

Egyesület reprezentáció Kérdés

Oktatási Hivatal: április 18-19-én lehet jelentkezni az általános iskolákba Cikk

Április 18–19-én lehet jelentkezni az általános iskolákba, és az óvodai beiratkozás április 20-án kezdődik – közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.

Íme a NAV adatai: ennyi pénzt kaptak vissza a megtakarítók Cikk

Kérdésekkel fordultunk a NAV felé, akik készségesen megmondták, hogy a megtakarítók melyik évben mennyi pénzt kaptak vissza a befizetett adójukból – írja összefoglalójában a Bankmonitor.hu.

K&H: nem mozdulnak a pénztárcák – havonta 190 ezer forint jut a fiataloknak Cikk

A korábbi évekre jellemző növekedés után megtorpanás látható a fiatalok jövedelmében a K&H ifjúsági index szerint. Az idei első negyedévben átlagosan nettó 190 ezer forintos személyes jövedelemről számoltak be a 19–29 évesek. A fiatalok nettó jövedelme egy évvel ezelőtt emelkedett a 180 ezres szint fölé és azóta nagyságrendileg ezen a szinten maradt. Jelentős eltérés látható a nemek között: a férfiak személyes jövedelmének átlaga 220 ezer forintot tett ki, a nőké viszont csak 156 ezret – derül ki a K&H sajtóközleményéből.

Hét rendelet, tizenkilenc határozat jelent meg az éjjel – közöttük az egyes állami támogatások szabályait tartalmazó rendelet Cikk

Hét rendelet – közöttük egyes mezőgazdasági termékek Magyarországra történő behozatalával kapcsolatos intézkedésekről szóló 80/2024. kormányrendelet, valamint az egyes állami támogatási kategóriák közös és sajátos szabályait tartalmazó 4/2024 KTM rendelet –, továbbá tizenkilenc határozat jelent meg a Magyar Közlöny 2024. évi 44. számában.

A NAV mobilappjában bárki ellenőrizheti foglalkoztatását Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki ellenőrizheti néhány koppintással, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e – hívta fel a figyelmet az adóhivatal csütörtökön az MTI-nek küldött közleményben.

Hétfőtől útfelújítás nehezíti a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítését Cikk

Hétfőtől útfelújítás nehezíti a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítését – közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Kormányinfó: a háborús helyzet miatt késik a 2025. évi költségvetés, átütemeznek beruházásokat, jelentős mezőgazdasági és otthonkorszerűsítési támogatások Cikk

Csak az amerikai választások, november 5-e után nyújtja be a következő költségvetési törvényt a kormány – derült ki a mai kormányinfón, amelyen Gulyás Gergely, Nagy István és Varga Mihály miniszterek és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatta a szerdai kormányülésről az újságírókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alvállalkozó egyéni vállalkozó és munkaviszony

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Fiatalkorú családtag beállna dolgozni

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 April
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink