Ukrán válság

LEGFONTOSABBAK EBBEN A KATEGÓRIÁBAN:

Fontos tájékoztatás a NAV-tól az orosz–ukrán háborús szankciók alól mentesített szállításokról Cikk

Fokozatosan lejárnak az átmeneti rendelkezésekben meghatározott átmeneti időszakok, hatályukat vesztik az átmeneti rendelkezések, így az ezekhez kapcsolódó mentességek sem vehetők igénybe. Ebből adódóan nem alkalmazhatók az ilyen mentességekhez kapcsolódó TARIC-igazoláskódok – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Veszélyekre figyelmeztet az agrárkamara, és szigorúbb EU-s szabályozást sürget Cikk

Gyökeres fordulatra van szükség az európai agrárpolitikában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint. Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi. A kamara szerint meg kell követelni, hogy az import termékekre is vonatkozzanak az uniós előírások.

Átalánydíjat fizető fogyasztók: módosul a kedvezményes földgázmennyiség kiosztása Cikk

Az átalánydíjat fizető fogyasztóknak ad segítséget a kedvezményes földgázmennyiség kiosztásának áprilistól életbe lépő módosítása – jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán, egy budapesti sajtótájékoztatón.

NAV: harmadik országban feldolgozott vas- és acéltermékek származásának bizonyítása Cikk

A 2023. december 8-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiadott közlemény helyébe jelen közlemény lép – írja honlapján a NAV.

Kamatjövedelem után magánszemélyeket terhelő adókötelezettségek Cikk

A kamatjövedelem az egyik leggyakoribb típusú passzív jövedelemforrás jelenleg Magyarországon, mely a magánszemélyekre és a társaságokra egyaránt jellemző. Kamatjövedelemnek minősül többek között a bankbetétekre, takarékbetétekre kötött szerződés alapján jóváírt kamat, a magyar államkötvények/kincstárjegyek kamata, és az egyes biztosítói kifizetésekből származó jövedelmek.

Veszélyhelyzet-hosszabbítás, NFK megszüntetése, rendőrségi hozzáférés turisztikai adatokhoz – ezekről tárgyal az Országgyűlés Cikk

Az orosz-ukrán háború miatt kihirdetett veszélyhelyzet november 19-éig történő meghosszabbításáról is tárgyal szerdán az Országgyűlés.

Profitnövekedésre számít idén a vezérigazgatók többsége Cikk

Profitnövekedésre számít idén a vezérigazgatók többsége a kedvezőtlen világgazdasági környezet ellenére – mutat rá az EY legfrissebb, 21 országban, köztük Franciaországban, Németországban, Olaszországban 1200 CEO részvételével készült nemzetközi felmérése. A döntéshozók a hatékonyságnövelésre fókuszálnak, felgyorsítanák a szervezeti átalakításokat – áll az EY közleményében.

Négy új rendelet a legfrissebb közlönyben Cikk

A 2024. évi 31. számú Magyar Közlönyben négy rendeletet és több határozatot is kihirdettek március 12-én éjjel.

Fontos élelmiszer behozatalát engedélyezte a kormány Ukrajnából Cikk

A mai naptól ismét lehet ukrán mézet importálni, miután a kormány engedélyezte a behozatalát.

Új NAV-tájékoztató Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ellentételezés nélkül nyújtott támogatásokról az éves beszámoló kiegészítő mellékletében teljesítendő adatszolgáltatással kapcsolatban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Temetési segély összege

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Csoportos hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Egyéni vállalkozó által nyújtott adomány

Szipszer Tamás

adószakértő

2024 May
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2