Hozzászólások 0

Pénztárgép helyes használata ételkiszállítás esetén

Szeretnék gyakorlatias segítséget kapni a következőkben: társaság vendéglátás keretében konyhát üzemeltet, ahol menüt főz. Az ételek csak megrendelésre készülnek, helyben fogyasztásra nincs lehetőség, saját maguk kiszállítják a megrendelő részére. Kérdés: hogyan jár el helyesen a pénztárgép használatakor a következő esetekben: 1. A megrendelő irodájában, lakásán átveszi az ételt és készpénzben fizet, itt hogyan üti be a pénztárgépbe a társaság a bevételt, ha a pénztárgép a telephelyen van, ahol főz? 2. A megrendelő irodájában, lakásán átveszi az ételt és a bankkártyával fizet, itt mikor üti be a pénztárgépbe, ami még mindig a telephelyén van, és csak a terminált viszi magával, amin keresztül fizet a vevő? 3. Mi a helyes eljárás, ha a megrendelő hó elején az egész havi menü árát kifizeti bankkártyával? Válaszukat köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 November
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1