adozona.hu
Neta, hozzáadott cukor értelmezése
http://test-adozona.hu/kerdesek/2022_6_14_NETA_hozzaadott_cukor_ertelmezes_dhm


Neta, hozzáadott cukor értelmezése
Tisztelt Adózóna, Ha cégünk egy olyan péksüteményt gyárt, amely tartalmaz szilvát, akkor a cukortartalmat csak a hozzáadott cukortartalom szerint kell vizsgálni, vagy pedig az összes cukortartalom szerint? Úgy értve, hogy a szilvának önmagában van természetes cukortartalma, de a tésztához adunk hozzá répacukrot is. A termék vtsz száma 1905 alá sorolandó, és hozzáadott cukor mértéke 24 g/100 g, viszont ha ehhez hozzávesszük a természetes cukortartalmat, akkor már átlépi a netatörvényben meghatározott 25 g/100 g határértéket. Előrecsomagolt termék, egyéb kivételnek nem feleltethető meg. Előre is köszönöm a választ