adozona.hu
Áfakódok büfé esetén
http://test-adozona.hu/kerdesek/2021_7_5_Afa_kodok_bufe_eseten_okb


Áfakódok büfé esetén
Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben szeretnék útmutatást kapni. Egyéni vállalkozó (áfa hatálya alá tartozik) által üzemeltetett büfé esetén nem tiszta számomra a helyes áfakódok használata. A büfé hidegkonyhásnak számít, csak konyhakész alapanyagokkal dolgozhat. Amit készít: – melegszendvics, – hamburger (12,5 dkg buci, 15 dkg hamburgerhús + sajt + szószók + zöldségek), – sült burgonya (fagyasztott), – rántott húsok, rántott zöldségek (fagyasztott, félkész, előrecsomagolt termékből), – saláták (zöld saláta, majonézes saláta). A büfében található belső tér, ahol helyet tud foglalni a vendég (16 fő), ide kiviszik elé az ételt, illetve külső terasz, ahol a vendég kis ablakon keresztül tudja rendelni és átvenni az ételt, akár helyben fogyasztásra, akár elvitelre. A belső tér miatt természetesen a vendégek részére 2 (női/férfi) mellékhelyiség is található. A megrendelők kiszállítást is kérhetnek, illetve a becsomagolós, elviteles opció is működik. Milyen áfakódokat kell alkalmazni ezen ételek helyben fogyasztása, elvitele, illetve kiszállítása esetén? Amennyiben 5%-os áfakód is releváns, akkor az ezen tételek után a turizmusfejlesztési hozzájárulás fizetésére is kötelezett az egyéni vállalkozó? Válaszukat előre is nagyon köszönöm!