adozona.hu
Felszolgálási díj és a felosztása
http://test-adozona.hu/kerdesek/2017_2_1_Felszolgalasi_dij_es_a_felosztasa_jaa
Felszolgálási díj és a felosztása
Tisztelt Szakértők! A felszolgálási díj a nyugtán külön gyűjtőn szerepel egy vállalkozásnál és 27%-os áfa terheli. A nyugtán csak a gyűjtő sorszáma látszik, a megnevezése nem. Ez megfelel az előírásoknak? Továbbá a havi összesített bevételnek, mely ebből származik, felosztásra kell kerülnie a közreműködők között. Kötelező-e ebből minden munkavállalói csoportot részesíteni? Dönthet-e a vállalkozás úgy, hogy – tagok, – hó közben ki- és belépő munkaviszonyban állók, – egyszerűsített-alkalmi foglalkoztatottak, – tanulószerződéses jogviszonyban állók, – bizonyos munkakörben alkalmazottak, pl. futárok, takarítók ebből ne részesedjenek? Azok pedig, akik részesednek az egész hónapban jelen lévő pincér, szakács, cukrász munkavállalók. Közöttük a felosztás szempontja a ledolgozott óraszámuk lenne az adott hónapban. Ez megfelelő szabályozás-e, vagy egyes elemei diszkriminatívak?