• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Anyagköltség vagy elábé?

Tisztelt Szakértő! Egy vendéglátóegység beszerzéskor a süteményeket árunak minősítette, és elábéra könyvelte, mivel ezen termékeket csak beszerezte, és továbbértékesítette. Helyesen jár-e el a cég, akkor is, ha felszolgálási díj társul a süteményhez, tehát nem elvitelre vásárolják a terméket? Illetve, ha például egy tortát egyben vásárol meg, de a pultba már felszeletelve rakja ki, és úgy árusítja, abban az esetben is elábéra könyvelhetők és árunak minősíthetők a termékek? Ugyanez a kérdés a beszerzett gyümölcslevek, ásványvizek tekintetében is. Beszerzéskor kartonszámra vásárolja ezeket a cég, de felszolgáláskor csak pár decilitert fogyaszt egy vendég. Tehát nem egy az egyben lesz továbbértékesítve az üdítőital, hanem felbontásra kerül a csomagolása, és csak bizonyos mennyiséget fogyaszt el belőle egy vevő. Ettől még árunak minősíthető a termék vagy nem? Anyagköltségek közé kellene könyvelni ezen termékeket vagy elábéra? Válaszát előre is köszönöm, Üdvözlettel, Lívia


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 November
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1